Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Фунийки»Бутерфунийки с домашен крем ванилия

Бутерфунийки с домашен крем ванилия

Бутерфунийки с домашен крем ванилия
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Знаете ли колко е трудно с пълна с домашни фунийки уста да кажете, че по-вкусно от домашното няма"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 400 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • нишесте - 4 л. ванилия
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 50 г
  • кокосови стърготини - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутертестото се нарязва на тънки ивици с ширина около 2-3 см, навиват се на метални форми и се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 15 минути.

В това време се приготвя кремът за фунийките. Прясното мляко се загрява, като се оставя малко от него, за да се разтвори нишестето в него.

Когато млякото кипне, се сваля от котлона и при непрекъснато разбъркване се добавя нишестето.

Постепенно се добавят и двете яйца и маслото. Сместа се връща на котлона и се вари до сгъстяване.

Охладените фунийки се пълнят с крема, който също трябва да е охладен.

Фунийките с ванилов крем се поръсват щедро с кокосовите стърготини.

Поднасят се веднага.

Източник: Rumi Angelova Chaprashikova от Кулинарна мрежа

Бутерфунийките с домашен крем ванилия са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: