Начин на приготвяне
Бутертестото се нарязва на тънки ивици с ширина около 2-3 см, навиват се на метални форми и се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 15 минути.
В това време се приготвя кремът за фунийките. Прясното мляко се загрява, като се оставя малко от него, за да се разтвори нишестето в него.
Когато млякото кипне, се сваля от котлона и при непрекъснато разбъркване се добавя нишестето.
Постепенно се добавят и двете яйца и маслото. Сместа се връща на котлона и се вари до сгъстяване.
Охладените фунийки се пълнят с крема, който също трябва да е охладен.
Фунийките с ванилов крем се поръсват щедро с кокосовите стърготини.
Поднасят се веднага.
Източник: Rumi Angelova Chaprashikova от Кулинарна мрежа
Бутерфунийките с домашен крем ванилия са готови.