Напукани какаови сладки с орехи

МариянаМариянаМастър Шеф7302616136
02/01/2017
"Точно десет минути и нито секунда повече трябва да печете тези сладки за отличен резултат "
Приготвяне50 мин.
Готвене10 мин.
Общо60 мин.
Порции30 бр.
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 995
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме си орехите от черупките и ги смиламе фино на машинка за мелене на ядки. Пресяваме брашното точно 2 ½ ч.ч в купа, не по-малко, защото няма до можем да го съберем. Изпробвани са няколко пъти и смятам че 2 и 1/2 ч.ч. е напълно достатъчно.

Добавяме какаото при брашното и ги пресяваме заедно. Прибавяме и ½ пакетче бакпулвер. Разбъркваме.

В отделна купа си разбиваме с вилица и 3 големи яйца и захарта. После добавяме и олиото и пак разбъркваме много добре, не използваме миксер. Използвах светло какао, защото не исках да са с тъмен цвят и силен вкус, а да се усетят и орехите.

Най-накрая слагаме солта, ванилиите и орехите, които смелихме. Замесваме си тестото. Покриваме топката тесто с фолио и го оставяме на студено в хладилника за 1-1.15 часа, за да стегне и да можем да оформяме от него малки топчета.

От вече стегналото се тесто оформяме 30 бр. топчета. В плитка чинийка си слагаме пудрата захар и ги овалваме всяко едно по отделно. Нареждаме всяко едно топче на разстояние едно от друго в тава, застлана с хартия за печене, на фурната. При печенето ще бухнат малко и се напукват.

Печем на 180 градуса в загрята фурна точно 10 мин. Като ги извадим на 10 мин, са меки, но после стават леко твърди, така че това е достатъчно.

Да ви е сладко! Хапваме с кафе или нещо друго.

Невероятен вкус на орехи и какао имат.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар