Начин на приготвяне
В парчето пуешко правите малки разрези (колкото да влезе кубче около 0.5 см х 0. 5 см). Моркова, чесъна и маслото режете на малки кубчета и ги пъхвате на различни места в предварително направените дупчици. Поръсвате месото със сол и черен пипер по ваш собствен вкус, поливате 1 с.л. соев сос и оставяте за няколко часа в хладилник (покрито с фолио или в затворена купа).
След като месото престои, го изваждате и слагате в плик за печене. Доливате вода, останалия соев сос, олио и бяло вино. Затваряте плика и правите 1-2 малки дупчици в него. Пече се на 180 градуса поне час и 10 минути в зависимост от силата на фурната - може да отнеме и около час и половина.
Разбира се, че месото е готово, когато придобие приятен потъмнял цвят. Изваждате от фурната и внимателно разкъсвате плика, така че да не останат парчета от него по месото или соса.
Соса, които е останал в плика от печенето, разреждате с още 1 с.л. соев сос, 2-3 с.л. вода и толкова бяло вино и 1 с.л. брашно. Разбъркайте го хубаво, така че да не стане на буци и го сложете в тиган или малка тенджерка на котлона за 2-3 минути, докато се сгъсти.
При сервиране полейте месото, за да не е сухо.
Коментари