Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Шпиковано пуешко филе в плик

Шпиковано пуешко филе в плик

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Шпиковано пуешко филе в плик
Снимка: Monika Ivanova
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Сочно, деликатно и много ароматно - ястие, създадено да носи кулинарна наслада"

Необходими Продукти

  • пуешко филе - 700 - 800 г
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • морков - 1 бр.
  • черен пипер
  • масло - 70 г
  • сол
  • соев сос - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • бяло вино - 3 с.л.
  • вода - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В парчето пуешко правите малки разрези (колкото да влезе кубче около 0.5 см х 0. 5 см). Моркова, чесъна и маслото режете на малки кубчета и ги пъхвате на различни места в предварително направените дупчици. Поръсвате месото със сол и черен пипер по ваш собствен вкус, поливате 1 с.л. соев сос и оставяте за няколко часа в хладилник (покрито с фолио или в затворена купа).

След като месото престои, го изваждате и слагате в плик за печене. Доливате вода, останалия соев сос, олио и бяло вино. Затваряте плика и правите 1-2 малки дупчици в него. Пече се на 180 градуса поне час и 10 минути в зависимост от силата на фурната - може да отнеме и около час и половина.

Разбира се, че месото е готово, когато придобие приятен потъмнял цвят. Изваждате от фурната и внимателно разкъсвате плика, така че да не останат парчета от него по месото или соса.

Соса, които е останал в плика от печенето, разреждате с още 1 с.л. соев сос, 2-3 с.л. вода и толкова бяло вино и 1 с.л. брашно. Разбъркайте го хубаво, така че да не стане на буци и го сложете в тиган или малка тенджерка на котлона за 2-3 минути, докато се сгъсти.

При сервиране полейте месото, за да не е сухо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#187190
Потребител#187190
Страхотна рецепта! В добавка със соса месото става крехко и с много изтънчен вкус.
13.03.2017 14:21
5