Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Пуешко бонфиле с карфиол

Пуешко бонфиле с карфиол

Пуешко бонфиле с карфиол
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Пуешко бонфиле с карфиол е нещо вкусно за вечеря, което задължително трябва да опитате"

Необходими Продукти

  • пуешко бонфиле - 400 г
  • карфиол - 823 г една средно голяма глава
  • праз - 103 г
  • чери домати - 83 г
  • грах - 1 консерва / 280 г в отцедено състояние/
  • доматен сос - 180 г /готов/
  • соев сос - 20 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • зехтин - за намазване на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешкото бонфиле се нарязва на не много големи кубчета.

Карфиолът се разделя на розички. Празът се реже на шайби.

Чери доматите се режат на половинки. Грахът се отцежда от консервата.

Всички продукти се слагат в тава, намазана със зехтин. Добавят се подправките, соевият сос, доматения сос и всичко се разбърква много добре.

Долива се малко вода и вкусното пуешко се покрива с алуминиево фолио.

Слага се да се пече в загрята на 180 °C фурна, като първите 20 мин пуешко бонфиле с карфиол се пече под фолио, след това то се маха и се готви до готовност.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: