Бяло коледно пънче

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7785k1k3k11
Бяло коледно пънче1 / 2
03/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 150 г
  • захар - 150 г
  • яйца - 4 бр.
  • за плънката
  • заквасена сметана - 400 г
  • маскарпоне - 400 г
  • пудра захар - 100 г
  • бял шоколад - 50 г
  • ягоди - 1 ч.ч. пресни
  • за декорация
  • шоколад - едро настърган бял и млечен
  • ягоди - 10 пресни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Жълтъците се разбиват със захарта на крем, а белтъците на сняг.

Брашното се пресява. Добавя се жълтъчната смес и се разбърква. Внимателно се прибавят и белтъците, след което се разбърква с шпатула.

Сместа се изсипва в правоъгълна тавичка, застлана с хартия за печене. Пече се в загрята на 180 градуса фурна до суха клечка. Още докато е топъл, блатът се завива на руло с помощта на леко влажна кърпа и се оставя по този начин да изстине.

През това време се разбиват до пухкав крем сметаната, маскарпонето, пудрата захар и разтопеният шоколад. Отделя се половината, а към останалата част се прибавят нарязаните на парченца ягоди и се разбърква.

Рулото се развива, намазва се с ягодовия крем и се завива отново. Отвън се намазва с белия крем и се поръсва с настърган бял шоколад. Украсява се с цели ягоди и млечен шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: