Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с домашна лютеница, сирене и яйца

Пица с домашна лютеница, сирене и яйца

Пица с домашна лютеница, сирене и яйца
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Вкусна пица по-български, която направо отвява италианските си събратя"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 3 ч.ч.
  • мая - 1 пакетче суха /7 г/
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - с.л.
  • За гарниране
  • яйца - 2 бр. варени
  • сирене - 120 г
  • лютеница - 4 с.л. домашна
  • зехтин - за поръсване
  • кашкавал - настърган за поръсване
  • босилек - сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята с малко топло вода, добавете захарта и щипка брашно. След като маята шупне я прибавете към пресятото брашно. Добавете солта и зехтина. Налейте хладка вода и замесете меко тесто.

Оставете тесто, за да втаса. Готовото тесто разточете и оформете пицата. Сложете тестената кора в подходяща, намазнена тава за печене.

Намажете отгоре с лютеница, поръсете с натрошено сирене и зехтин. Подредете нарязаните яйца на филийки.

Запечете в загрята фурна.

Преди готовност, поръсете пицата с настърган кашкавал и босилек. Допечете до разтопяването на кашкавала.

Пицата с домашна лютеница, сирене и яйца е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: