Начин на приготвяне
Изрязваме корите на филийките хляб. В тавичка с размери 20-30 см слагаме хартия за печене, която напръскваме с олио. Подреждаме плътно филийките в тавичката.
Където има пролуки, слагаме хапки хляб, да се получи хубав блат. В купичка разбиваме яйцето с киселото мляко и щипка сол. С тази смес намазваме отгоре филийките (най- добре да си помагаме с четка).
Слагаме тавичката с блата от филийките да се запече в нагрята на 200 градуса фурна за 10-15 минути с горно и долно нагряване. Изваждаме тавичката със запечения блат и намазваме с домашна лютеница.
Отгоре наръсваме с едро настърган кашкавал и поръсваме с чубрица на вкус. Връщаме във фурната и запичаме на горно нагряване до готовност на кашкавала - приблизително 10-15 минути.
Коментари