Кисело зеле с домашно пиле

06/01/2017
"Познат аромат, любим вкус - вкусна българска гозба, която няма нужда от представяне или реклама "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 294
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 1 бр.
  • пиле - 1/2 бр. домашно
  • лук - 1 глава
  • олио - 3 с. л.
  • мас - 1 с. л.
  • червен пипер
  • дафинов лист
  • черен пипер - зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се нарязва на парчета, лукът се нарязва на ситно.

Загрява се олио и мас в тенджерка, запържва се нарязаният лук, добавя се пилешкото месо, запържва се докато промени цвета си. Поръсва се с червен пипер и разбъркваме добре.

Добавя се ситно нарязано кисело зеле отново се разбърква и сипваме 1 ч. ч. зелев сок, да не е много солен и доливаме гореща вода да покрие продуктите.

Накрая се прибавя дафиновия лист и зърна черен пипер. Готви се на умерен огън до готовност на месото и киселото зеле да омекне. Много вкусна зимна гозба.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар