Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Пълнено домашно пиле с гръцки сармички и кисело зеле

Пълнено домашно пиле с гръцки сармички и кисело зеле

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Пълнено домашно пиле с гръцки сармички и кисело зеле
Снимка: Мария Божилова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
240 мин.
Порции
5
"Днес сме ви приготвили рецепта облизанка, която задължително трябва да опитате"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • ориз - 2 ч.ч.
  • лук - 1 глава кромид
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • За сармите
  • пиле - 1 бр. около 2 кг
  • кисело зеле - около 3.5 - 4 кг + цели листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на плънката за сармите: Настъргва се лукът. Оризът се измива добре.

Разбърка се всичко – ориз, кайма, кромид, червен пипер, черен пипер, сол. Листата за сармите се нарязват с размери 7/15 см и се завиват малки сармички колкото хапки.

Сармите се подреждат плътно в тенджера, завиват се с едно голямо листо и се варят около 1 час.

Пилето се измива добре. Със сварените сарми се пълни пилето, като плътно се подреждат.

Покрива се със зелев лист вместо зашиване. Обръща се с отвора на плънката към тавата. Под пилето се постила малко ситно нарязано зеле.

Около пилето се подрежда останалото ситно нарязано зеле, което се поръсва с червен пипер, олио и малко вода. Пече се покрито с фолио около 1.30 ч.

Печеното пиле се поднася с червено вино с парченца ябълки.

Пълненото домашно пиле с гръцки сармички и кисело зеле е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Така и не разбрах, кое им е гръцкото на тези сарми........
09.01.2017 12:14
Мартина Тракова
Мартина Тракова
Като допълнение искам да напиша,че в гръцките сърмички има стафиди ,а в някой случай и кедрови ядки.Подправките са копър или магданоз.
11.12.2015 14:32
1
Покажи всички подкоментари