Начин на приготвяне
Бисквитите се натрошават на трохички или се смилат в блендера на ситно. След което се смесват с 4 с.л. прясно мляко и 125 г разтопеното масло.
От получената смес се прави блат във форма за торта (ринг).
Смесват се 1 л течна сметана с 0.5 л прясно мляко и получената хомогенна смес разделяме на 3 равни части. Падат се по 500 мл всяка. Първата част смесваме на котлона с 3 с.л. захар и 2с.л какао, което се бърка на умерен огън до напълно разтопяване на шоколада(без да завира).
Махаме от огъня и прибавяме желатина, който предварително сме разтворили в два пръста вода в чашка. Когато се охлади малко сместа, се изсипва върху блата и се оставя за около 2 часа (за значително съкращаване на периода за изстиване и стягане на желатина аз използвам камерата или фризера за 10-15 мин).
Кремът вече е готов. По желание между кремовете се напръсква малко течен шоколад. Започва приготвянето на втория крем, изсипваме 500 мл от сметановата смес в тенджера на котлона отново и прибавяме този път млечния шоколад с 2 с.л захар, прибавяме желатина и изсипваме върху вече изстиналия крем с черен шоколад.
След като изстине напълно, приготвяме по същия начин и третия крем с 2 с.л. захар и бял шоколад. След като са напълно изстинали и трите крема, тортата е готова.
Коментари