Наложена баница с цедено кисело мляко

08/01/2017
"Сочна, сочна и още топла от фурната. Хапнете си сладко и с добро ни споменавайте "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо829
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

*Ако ползваме кисело мляко поставяме в тензух за около 4-5 часа да го изцедим.

Смесваме цеденото мляко и хубаво ситно натрошено сирене в купичка. Смесваме олиото и разтопеното масло в купичка или чаша.

Преди да намажеме тавата я постаме върху разпънатите кори и изрясваме излишното от корите.

Подмазваме тавата и следваме следните стъпки кора- масло- кора -масло – кора малко от киселото мляко със сирене и така повтаряме докато завършиме с кора. Наредените кори нарязваме с нож (на крадрати или триъгълничета).

В купа смесваме млякото и яйцата и към тях добавяме газираната вода. Заливаме баницата и слагаме в предварително загрята фурна на около 175-180 градуса (зависи колко е силна фурната).

След като я извадим я поръсваме с мляко и покриваме с кърпа и вестник.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар