Разядка Бели пиленца

06/01/2017
"Дамите със слаби сърца, отявлените природозащитници и веганите да затворя очи. За всички останали - НАЗДРАВЕ "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 278
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера слагаме яйцата, малко сол и сода бикарбонат (1 к.л.) и заливаме със студена вода, докато има един пръст вода над яйцата.

Варим около 15 мин. ( да са твърдо сварени ). Изсипваме водата и оставяме да изстинат.

През това време в голяма купа слагаме майонезата, киселото мляко, изварата и настъргваме чесъна.

Обелваме яйцата внимателно, за да не разкъсаме белтъка. Срязваме по дължина яйцето да се получат 2 лодки.

Жълтъка добавяме към другите съставки в купата. Поръсваме със солта и подправките на вкус (внимавайте с червения пипер, за да не загорчи).

Разбъркваме, докато се получи хомогенна смес. Тя трябва да е с консистенцията на гъст пастет, но на вкус да се топи. На този етап трябва да се опита, за да се определи дали нещо не липсва и дали не е твърде тежък вкусът.

Ако силно се усеща вкусът на яйцата, може да се добави още малко кисело мляко или майонеза. Ако има бучки, може да се използва пасатор.

Трябва да си разделим пастетът така, че да можем да оформим 40 топченца с големината на малко скачащо топче.

За оформянето на пиленцата стъпките са следните:

1. Слагаме топченце в лодката от белтъка и притискаме.

2. На едно топченце слагаме две пиперчета и клюнче от кисела краставичка

3. С помощта на клечка за зъби забождаме главата на пиленцето на обърнатата лодка .

4. Правим леки разрези върху белтъка, за да добавим другите декорации (крилца и опашка).

5. Малките пиленца нареждаме в тавичка или чиния и държим в хладилник до консумиране.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар