Лесна боровинкова торта

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
02/03/2012
"Само да знаете колко обичаме тази лесна боровинкова торта Някой няма ли да направи от нея и да ни покани?"
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо26 281
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • блатове - 3 готови за торта
  • сметана - 400 мл сладкарска
  • сладко от боровинки - около 2 бурканчета
  • мед - 2 с.л.
  • вода - 120 мл
  • сок - 2 с.л. от боровинки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте сладкарската сметана с 1-2 с.л. боровинков сок, колкото да придобие лек виолетов отенък. Затоплете водата и разтворете в нея меда. С този меден сироп полейте леко първия блат, който сте поставили в подходящ поднос.

Намажете блата с част от сметаната. Вземете втория блат и го обърнете с долната част нагоре. Намажете го обилно със сладко от боровинки и го обърнете отново върху първия блат със сметаната. Сиропирайте и втория блат и повторете същата процедура и с третия.

Отгоре намажете цялата торта със сметана, а върху нея и пласт сладко. За външния пласт сладко прибавям малко вода към него, за да стане по-течно и за да може по фино да се разстели.

Останалата сметана сложете в пош или шприц и украсете тортата по периферията й. Сложете на студено за 2 часа преди да поднесете.

Професионална масивна трошачка за ядки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионална масивна трошачка за ядки
12.99 лв.
Виж ››

Ако сте привържениците на ядките и ги слагате в почти всички сладки, че и в някои солени ястия, не ви виждаме без професионална трошачка за ядки. Улеснете работата си в кухнята максимално с трошачката за ядки, която ще се справи с всеки размер и с всяка ядка.

Рейтинг

5 22
4 3
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
denis
denis
04.01.2014 10:32
Не ми харесвва
3
0
емилия
емилия
04.01.2014 10:28
перфектно
0
0