Ветрила от тиквички

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2012k7302k1
Ветрила от тиквички
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 5
06/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2-3
"Истинска зеленчукова симфония от вкусове и аромати - перфектното предложение за лека лятна вечеря"

Необходими Продукти

  • тиквички - 3 - 4 бр.
  • домати - 2 - 3 бр.
  • печурки - 3 - 4 бр.
  • лук - 1 - 2 глави
  • чесън
  • кашкавал - 200 г
  • подправки
  • за соса
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • майонеза - 2 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • чесън - пресован
  • песто - или пресен босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме тиквичките, обелваме и нарязваме през средата на две и на около см разтояние по дължина, но не до края. Всички зеленчуци нарязваме на шайби.

В намазнена тавичка слагаме разрязаните тиквички, като във всеки прорез редуваме от зеленчуците - домат, гъби, лук, и наситнен чесън. /Тиквичките от пълнежа със зеленцуците се разперват като ветрило./

Посоляваме със сол, чер пипер, поливаме с малко олио, поръсваме с копър и печем 50 минути, след това поръсваме обилно с кашкавал и допичаме още 10 мин.

Сервираме с чесново-майонезения сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
42
30
20
10
Дай твоята оценка: