Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Курабийки»Войнишки курабии със свинска мас

Войнишки курабии със свинска мас

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
30
"С тези курабийки малките момчета порастват големи мъже"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 1/3 кисело мляко
  • захар - 1 ч.ч
  • захар - за поръсване
  • мас - 1 ч.ч
  • бакпулвер - 1 бр.
  • сода за хляб - ½ ч.л
  • брашно - колкото поеме
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размекваме маста на стайна температура. Яйцата ги разбиваме в купа и добавяме захарта и продължаваме да разбиваме с вилица. В киселото мляко слагаме содата и я шупваме. После я прибавяме и нея в купата. Добавяме и маста. В 1 ч.ч брашно слагаме бакпулвера и разбъркваме. Добавяме чашата брашно и разбъркваме със супена лъжица.

Постепенно добавяме още брашно до получаване на лепкаво гъсто тесто. След като вече не можем да бъркаме с лъжици и почне да се отделя от стените на купата доомесваме тестото, ката му добавям малко брашно. Брашното е на око, до получаване на лепкаво тесто, гъсто, меко. Тестото да не става за точене.

С намазани с олио ръце оформяме топки равни по големина и ги нареждаме в тава застлана с хартия за печене. Всяка топка поръсваме със захар. Печем в предварително загрята фурна на 180. Трябва да е загрята, така бухват и се надуват. Стават напукани курабии със захар и много вкусни.

От продуктите стават 30 – 34 курабии. Рецептата ми е от въздрастна жена от едно Добруджанско село, дадена преди много години. От маста стават пръхкави и вкусни захаринки. Хубава е да се направи от домашна бяла мас и домашни яйца. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Благодаря за рецептата! Разкошни станаха курабийките. Запазвам си я ще ги правя отново.
27.02.2024 07:54
1
Анонимен
Анонимен
Колко минути се печатат курабийки те
08.11.2023 10:24
2
Анонимен
Анонимен
Много хубава рецепта
31.12.2022 17:21