Войнишки курабии с канела

Ваня СтойчеваВаня Стойчева
Помощник Готвач
542821812
Войнишки курабии с канела
Снимка: Ваня Стойчева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
25
"Не е нужно да влизате в казармата, за да опитате прословутите войнишки курабии с канела"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • брашно - 1 кг.
  • кисело мляко - 1 купичка
  • сода бикарбонат - 1 ч.л. (връшна)
  • захар - 1 ч.ч.
  • масло - 50 г (разтопено)
  • олио - 100 г
  • лимонова кора
  • канела
  • кристална захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се изсипва в тавичка, прави се кладенче и в него се чукват яйцата.

Содата се разтваря в киселото мляко, за да бухне, и се прибавят към брашното.

Добавяме захарта и предварително разтопеното масло и олиото.

Замесваме меко тесто.

Овалваме малки топчици - колкото голям орех, и ги топваме от едната страна в канела и кристална захар, да се полепи по тях за украса.

Подреждаме в тавичка. Набождаме всяка курабия с вилица и слагаме да печем в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: