Домашни бонбони Фереро роше

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1252
205
139
6
07/01/2017
"Въпрос на чест за всяка домакиня е да посрещне гостите си с домашно приготвени бонбони Фереро роше "
Приготвяне90 мин.
Общо90 мин.
Порции35
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21 610
  • Преглеждания за месеца335
  • Преглеждания за седмицата85
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • вафли - 300 г с лешников пълнеж
  • лешници - 1.5 ч.ч. ситно нарязани
  • течен шоколад - 1.5 ч.ч. Нутела
  • за овалване
  • лешници - 1.5 ч.ч. ситно нарязани
  • черен шоколад - 200 г
  • HOSSO - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете вафлите и към тях добавете лешниците и нутелата. Хубаво разбъркайте и оставете сместа в хладилника, поне за 30 минути.

От сместа оформете топчета, колкото малък орех. Оставете ги в хладилника за 30 минути.

В купа разтопете шоколада. Добавете лешниците и олиото. Хубаво разбъркайте.

Извадете топчетата от хладилника и всяко потапяйте в шоколадово-лешниковата смес.

Поставяйте ги върху поднос, застлан с хартия за печене. Оставете ги в хладилника да стегнат и след това ги подредете в хартиени капсули.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар