Начин на приготвяне
Сложете свинското да се вари в достатъчно вода, докато месото започне да се разпада от кокала. Грамажът на месото и водата са по ваше предпочитание. След като месото е добре сварено, отделете кокала и нарежете месото на парченца.
В друга тенджера сипете 50 мл олио и задушете накълцания праз, морков и чушка след тях. Долейте свинския бульон и добавете малко черен пипер, джоджен и сол.
Варете супата 5 минути, добавете месото и варете още 10 минути. Проверете как е на вкус и добавете още сол при нужда.
Готовата супа се сваля от котлона и след като леко се охлади се прави застройка с предварително разбитата заквасена сметана. Поръсва се с накълцан магданоз.
Сметаната се разбива с тел и постепенно се темперира с бульона. Ако предпочитате, може да приготвите и стандартна застройка за супа с яйца и мляко.