Супа с праз и месо

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Супа с праз и месо1 / 2
03/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 парче с кокал (джолан)
  • праз - 2 стръка
  • моркови - 1 голям
  • чушки - 1 брой
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - няколко стръка накълцан
  • сметана - 1 малка кофичка заквасена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете свинското да се вари в достатъчно вода, докато месото започне да се разпада от кокала. Грамажът на месото и водата са по ваше предпочитание. След като месото е добре сварено, отделете кокала и нарежете месото на парченца.

В друга тенджера сипете 50 мл олио и задушете накълцания праз, морков и чушка след тях. Долейте свинския бульон и добавете малко черен пипер, джоджен и сол.

Варете супата 5 минути, добавете месото и варете още 10 минути. Проверете как е на вкус и добавете още сол при нужда.

Готовата супа се сваля от котлона и след като леко се охлади се прави застройка с предварително разбитата заквасена сметана. Поръсва се с накълцан магданоз.

Сметаната се разбива с тел и постепенно се темперира с бульона. Ако предпочитате, може да приготвите и стандартна застройка за супа с яйца и мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
43
31
20
10
Дай твоята оценка: