Начин на приготвяне
Сложете корите за лазаня във вряща вода за 3-4 минути. След като поомекнат, ги извадете и ги отцедете.
Загрейте зехтина. Нарежете пилешкото на малки кубчета и го запържете в зехтина. Добавете лука и чесъна. След около 3-4 минути се налейте сметаната и прибавете жълтъците. Гответе 1-2 минути, при непрекъснато бъркане, докато сместа се сгъсти.
Пригответе соса, като се запържва брашното в разтопеното масло. След това сипете прясното мляко и варете при непрекъснато бъркане. Овкусете със сол и черен пипер.
В намазнена тава наредете корита за лазаня, като между всяка кора сипвате плънката и редувате така до края. Накрая се завършва със соса. Печете около 20-30 минути, докато заливката получи хубав златист цвят.