Начин на приготвяне
Натрошаваме сиренето. Настъргваме кашкавала в чинийка. В дълбока тенджера сипваме около 2.5 литра вода. Пълни се около 2/3 от тенджерата с вода.
Слагаме тенджерата на котлона и изчакваме да заври водата. След като заври водата, добавяме 2 ч.л. сол и разбъркваме. Добавяме и кускуса. Внимателно разбъркваме, за да не залепне.
Сваряваме кускуса в подсолената вода до омекване – около 10-15 минути на средна степен на котлона. Отцеждаме кускуса, когато е готов и отново го връщаме в тенджерата.
В тиган разтопяваме маслото и леко го запържваме. Внимавайте да не загори. Заливаме кускуса със запърженото масло и разбъркваме.
Добавяме и натрошеното сирене. Отново разбъркваме. Разпределяме кускуса в чинии. Така разпределете количеството кускус, че да е достатъчен за всички предвидени порции. Всяка порция се поръсва с настърган кашкавал (по желание). По желание може да се украси с маслинки и стръкчета магданоз.
Добър апетит!
Коментари