Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Кускус със сирене

Кускус със сирене

ИввИвв
Чирак
5738270
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Може да е гарнитура, закуска или лек обяд - това ще оставим на вас за решите"

Необходими Продукти

  • кускус - 400 г
  • масло - 60 г
  • сирене - 100 г
  • сол - 2 ч.л.
  • кашкавал - 30 г (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошаваме сиренето. Настъргваме кашкавала в чинийка. В дълбока тенджера сипваме около 2.5 литра вода. Пълни се около 2/3 от тенджерата с вода.

Слагаме тенджерата на котлона и изчакваме да заври водата. След като заври водата, добавяме 2 ч.л. сол и разбъркваме. Добавяме и кускуса. Внимателно разбъркваме, за да не залепне.

Сваряваме кускуса в подсолената вода до омекване – около 10-15 минути на средна степен на котлона. Отцеждаме кускуса, когато е готов и отново го връщаме в тенджерата.

В тиган разтопяваме маслото и леко го запържваме. Внимавайте да не загори. Заливаме кускуса със запърженото масло и разбъркваме.

Добавяме и натрошеното сирене. Отново разбъркваме. Разпределяме кускуса в чинии. Така разпределете количеството кускус, че да е достатъчен за всички предвидени порции. Всяка порция се поръсва с настърган кашкавал (по желание). По желание може да се украси с маслинки и стръкчета магданоз.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Християн Ташев
Християн Ташев
аз обожавам кус кус. перавя си го с много мазно сирене и мноого сирене, и един цял пакет го изяждам в рамките на един филм, и даже искам и още.
21.09.2020 18:38