Селска луканка

Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуру1484140215175
08/01/2017
"Табиетлийска луканка - три дни се премесва, един път се реже и не може да и се наситите "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции25-30
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 153
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 8 кг
  • сланина - 2 кг
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 10 с.л.
  • люти чушки - 3 бр. стрити (червени)
  • чубрица - 10 с.л.
  • сол - 220 г
  • захар - 1 к.ч.
  • черва - за пълнене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо и сланината смилате на машинка за мелене, ако желаете по-едра да е луканката може да използвате по едра решетка. Смляната кайма прехвърляте в корито, за да е по-лесно за омесване.

Претегляте солта на електронно кантарче и прибавяте всички изброени подправки. Омесвате каймата и отгоре я покривате с найлон плътно да не влиза въздух.

Всеки ден премесвате каймата - така от три до 5 дни, като я държите в студено помещение.

Пълните я в черва и сушите на прохладно място като след 2-3 дни я притискате или притривате за да стане плоска.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мерлин
Мерлин
08.01.2017 11:28
Вкусотияя !
0
0