Зимен или сиромашки таратор

VeskaVeska
Новак
15
47
17
15
08/01/2017
"Онези, които предната вечер са прекалили с пиенето, ще ви кажат,че това е и перфектното средство за борба с махмурлука"
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 168
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • зелева чорба - 400 мл
  • люти чушки - 2 - 3 сухи, червени
  • праз - 1 не много голям стрък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В зелевата чорба се нарязват на ситно червените шушки и празът. Всичко се обърква и разядката е готова за консумация.

Зелевата чорба или още е известна като армейска чорба или зелев сок, е типично зимен продукт, който се използва в нашия регион за различни ястия.

Най-често се използва като се смесва с вода в която се варят пълнени чушки, или се прави нашата капанска супа.

Зимният таратор е много подходящ като допълнение към яхния със зрял боб, или печена пържола.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар