Ферментирала овесена закуска с ябълка

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
469
3k
1k
1k
3
08/01/2017
"Една закуска, която се готви от вечерта и зарежда с енергия и тонус за целия ден"
Приготвяне5 мин.
Готвене5 мин.
Общо10 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 923
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Този вид закуска се приготвя от вечерта за сутринта.

В чаша или купичка се слагат овесените ядки, лененото семе и стафидите и се заливат с гореща вода. Прибавя се настърганата или нарязана на кубчета добре измита ябълка (необелена) и киселото мляко.

Хубаво е чашата да се остави на топло за през нощта за да може да протече ферментационния процес. На сутринта ще имате закуска със специфичния аромат на лека ферментация.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар