Турлашка баница

gogata622gogata622Новак1
09/01/2017
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции8 - 10
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо238
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кори - 12 броя, ръчноточени, домашни
  • сирене - 500 г
  • яйца . 6 броя
  • олио - 200 г
  • кисело мляко - 3 супени лъжици
  • лимонада - 150 г
  • свинско месо - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват в подходящ съд. Към тях се прибавя натрошеното сирене, лимонадата, киселото мляко и по-голямата част от олиото. Разбърква се хубаво сместа и след това с останалото олио се намазва тавата.

Вземаме една от корите, мткрим я с хладка вода и я налагаме в тавата. С черпак или по-голяма лъжица изсипваме от готовата вече смес и я разнасяме по кората. След това повтаряме същото с останалите кори - мокрим, налагаме и посипваме със сместа.

След това с вилица дупчим на няколко места. Когато привършим с налагането на баницата, на най-горната кора се подрежда предварително нарязаното на парчета или тънки ивици месо.

Слагаме в предварително загрята фурна и печем на 200 градуса около 45 - 50 минути, като от време на време се завърта тавата, за да се опече равномерно. Когато я извадим от фурната, пръскаме отгоре със малко студена вода и я покривамве с фолио или някаква кърпа.

Така баницата е готова за консумация. Киселото мляко я държи мека и пухкава, Става и за мезе, и за основно ястие. В нашия край обичаят е баницата да се сервира с ракията в началото. Приятен апетит!

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар