Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Понички»Пухкави понички с извара

Пухкави понички с извара

Румяна милчеваРумяна милчева
Чирак
1305031511
Пухкави понички с извара
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Убиец на диети със стил и неустоим аромат - ретро понички с извара"

Необходими Продукти

  • извара - 250 г
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 8 с.л.
  • захар - 3 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • сода - 1/2 ч.л.
  • зехтин
  • пудра захар
  • ванилия - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа изсипете изварата, яйцата, брашното, захарта, содата и солта и разбъркайте внимателно да се смесят продуктите.

В тенджера налейте олио или зехтин повечко, така че да се потопят поничките поне наполовина.

След като олиото е добре загрято, направете топки с големината на орех.

Пържете до златисто на слаб огън от двете страни.

Сервирайте в чиния поръсени с пудра захар и ванилия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Чудесни понички!! Изварата ги прави леко влажни отвътре и много меки и пухкави. Само бих обърнала внимание, че брашното ми се видя твърде малко и добавих още мъничко. При всички положения сместа трябва да е рядка ,но не чак прекалено. Като съвет бих дала, при пържето да ползвате две лъжици, като с едната взимате от рядкото тесто, а с другата избутвате във сгорещеното олио -за предпочитане на среден огън, за да не изгарят отвън, а отвътре да остават сурови.
19.05.2017 12:26