Начин на приготвяне
В купа смесете изварата с яйцето и разбъркайте, добавете захарта и отново разбъркайте.
Смесете 1 ч.ч. брашно с 1 ч.л. бакпулвер в 0. 5 ч.л. сода, капнете малко ябълков оцет, за да я угасите. Добавете угасената сода и смесеното брашно с бакпулвер и разбъркайте.
Върху обилно набрашнен плот поставете сместа и доомесете на ръце меко тесто.
В дълбок и тесен съд на слаб огън нагрейте олио, не по-малко от два пръста над дъното.
От тестото оформете топки колкото орех и ги пуснете няколко топчета в загрятото олио и пържите от всички страни до кафяв цвят (готовността им се определя, точно от този кафяв цвят).
Сами ще се убедите че няма нужда от обръщане, те се обръщат сами.
Изпържените топки поставете върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
Сервирайте топли поръсени леко с пудра захар. Невероятно бързи и още толкова вкусни сладки понички!
Бързите сладки понички с извара са готови.
Коментари