Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата със захарта добре с миксер и прибавяме гриса и олиото. След това слагаме ванилийките и пресятото с бакпулвера брашно.
Разбъркваме с дървена шпатула. Накрая добавяме орехите и пак разбъркваме. Взимаме подходяща тава и започваме да нареждаме корите. Слагаме половината от корите и слагаме плънката. Отгоре нареждаме останалите кори.
Разтапяме пакетчето масло и поливаме баклавата. Слагаме да се пече в загряла фурна на 180 градуса. След като е готова я оставяме да се охлади и я режем на квадрати. Приготвяме сиропа. Слагаме в тенджерка водата и захарта да кипнат.
Оставяме да ври 10 минути и прибавяме ванилията. Леко трябва да се охлади да не е горещ и заливаме изстиналата баклава. Оставяме да престои 5 часа, а най-добре една нощ.