Много вкусни Хинкали

Румяна милчеваРумяна милчева
Чирак
1305031511
Много вкусни Хинкали
Снимка: Juliya
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3
"Вкусни вързопчета Хинкали приготвени по автентична грузинска рецепта. Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • вода - 300 мл
  • сол - лъжичка и половина
  • телешка кайма - 250 г и говежда 250 г
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • кимион - на вкус
  • лют пипер - на вкус
  • кориандър - на вкус
  • бекон - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към каймата добавете бекона, нарязан на ситно лук, чесън, сол, кимион, лют пипер и магданоз и сипваме около 120 мл вода и размесваме хубаво.

Замесваме тесто от брашното, водата 150 мл и солта, тестото трябва да е стегнато. Оставяме го малко да си почине.

След това разточваме тестото и го разрязваме на четири поръсваме с брашно и ги слагаме един върху друг, пак разточваме и слагаме брашно и така, докато не получим поне 12 слоя лист.

По желание може да ги изрежем с чаша или на квадрати и ги пълним с каймата, хващаме краищата и ги завъртаме и притискаме, така че да не се отворят.

Поставете ги на дъска за рязане, така че да направите дъното им плоско.

Вряща вода добавете сол и ги пуснете тези пелмени да се варят, докато не изплуват с дъното нагоре и още 1-2 минути, след това ги извадете - общо около 10 минути се варят.

След като ги извадите, поръсете Хинкалите (Khinkali) с черен или шарен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#326894
Потребител#326894
Наистина много вкусни.
23.03.2023 00:34