Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вкусна баница с лапад и праз

Вкусна баница с лапад и праз

Вкусна баница с лапад и праз
Снимка: Потребител#182366
4 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Не се чудете, не се майте - тази вкусна баница може да хапвате по всяко време на годината и все ще е вкусна"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г
  • лапад - около 350 - 400 г бланширан пресен /или замразен/
  • праз - 2 стръка
  • яйца - 3 бр.
  • сирене - около 150 - 200 г натрошено
  • прясно мляко - около 80 - 100 мл
  • заквасена сметана - 3 с.л.
  • олио - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на плънката: Нарязваме на средно едри парчета лапада и праз лука. След това леко ги запържваме в 2/3 части от олиото. След като омекнат добавяме 2/3 части от прясното мляко и заквасената сметана. Бъркаме още около 5 минути и сваляме от огъня.

След като сместа изстине добавяме натрошеното сирене и яйцата, които предварително сме разбили с вилица. Разбърквам добре всички продукти. Следва разстилането на плънката върху корите, като ползваме по два листа едновременно.

Сместа поставяме в първата 1/3 на двата листа и навиваме на руло. Така докато свършат плънката и корите. Хубаво е предварително да разпределим сместа според броя на листата.

След като сме навили корите ги нареждаме в достатъчно голяма тава намазана с останалото олио, така че да не са много близко една до друга, за да могат да се изпекат добре. С останало прясно мляко измиваме съда, където е била плънката и изливаме отгоре на баницата.

Печем на горен и долен реотан при температура около 180 -200 градуса докато баничката се позачерви отгоре. Изваждаме и покриваме за да може да се задуши докато изстива.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: