Начин на приготвяне
Активираме маята в малко топло мляко, захар и брашно. Пресяваме брашното и с всички продукти замесваме гладко тесто, което оставяме в купа покрито с кърпа в топло помещение да втаса.
Разделяме тестото на толкова топки, на колкото искаме да направим цървулки, може да са малки или големи.
От всяка топка тесто разточваме елипсовидна по-дебела кора, като навиваме краищата навътре. Предварително си заделяме малко тесто за връзки.
Разбиваме яйцата със сиренето, нарязваме топеното сирене на парченца и с тази смес слагаме в готовите цървулки, изрязваме ленти от тестото и кръстосваме за връзки.
Оставяме ги малко да втасат след което ги мажем с разбития жълтък, поръсваме с малко сусам и печем в загрята фурна на 170 градуса до златисто.