Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Варени ароматни охлюви

Варени ароматни охлюви

МиткоМитко
Новак
1862
Варени ароматни охлюви
Снимка: Митко
1 / 3
13/04/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Бихте ли опитали от тези ароматни варени охлюви?"

Необходими Продукти

  • охлюви - 1 кг
  • пресен лук - една връзка
  • джоджен - 2 стръка
  • магданоз - 1 връзка
  • прясна мащерка - 2 стръка
  • масло - 50 г
  • сол - 2 с.л.
  • лимон - 2 резена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре охлювите и ги слагаме в тенджера със студена вода.

След кипване, изхвърляме водата и ги измиваме отново. Повтаряме процедурата два пъти.

Варим охлювите 30 минути, като в края добавяме солта.

Нарязваме си подправките и ги запържваме в маслото.

Към вече запържените подправки си добавяме охлювите и ги оставяме за минута на котлона.

Поднасяме готовите охлюви със резенчета лимон.

Варените ароматни охлюви са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: