Начин на приготвяне
Каймата се омесва поръсена с ронена чубрица, 1 с.л. ориз, кимион и черен пипер, ако е нужно се добавя малко сол. Оформя се на малки кюфтенца с големина на орех.
Картофите се обелват и нарязват на едри парчета, чушката се почиства от семената и нарязва на ленти, лукът, обелен, се нарязва на ситно заедно с моркова.
Загрява се олио в тенджерка, задушават се лук, чушка и морков. Добавят се нарязаните картофи, разбъркват се продуктите и след 2-3 минути добавяме доматено пюре и червен пипер.
Налива се гореща вода да покрие продуктите, овкусява се със сол, черен пипер. Накрая се прибавят кюфтенцата и 2 с.л. ориз . Вари се на умерен котлон до готовност. Поръсваме с ронена чубрица и магданоз, сервираме. Добър апетит!
Коментари