Начин на приготвяне
Нарязваме картофите на две половинки и издълбаваме вътрешноста.
Заграяваме олио в дълбок тиган и пържим картофите до златисто.
В купа омесваме каймата, като добавяме яйцето, настъргваме лука и поръсваме със сол, черен пипер, чубрица и магданоз, накрая добавяме и галетата.
Объркваме хубаво сместа и оставяме в хладилника да стегне за 30 мин.
В намазнена тавичка подреждаме картофките и посоляваме.
От вече стегналата кайма оформяме мини кюфтенца и пускаме по 2-3 във всяко картофче.
В малка купичка слагаме 2-3 с.л. лютеница и малко вода. за да стане като сос.
Поливаме по малко от соса върху картофите.
Накрая настъргваме кашкавал и поръсваме обилно пълнените картофи.
Загряваме фурната на 180 градуса и печем пълнените картофи с мини кюфтенца около 25 минути.