Начин на приготвяне
Нарязваме на ситно лука, морковите, целина, чесън и гъбите. Загряваме зехтин и добавяме лук, чесън и моркови да се пържат до златисто-кафяво, след това се добавят и гъбите и оцетът и се пържат още 2-3 минути.
Добавяме лещата към зеленчуците, разбърква се и се запържва още малко. След това добавяме бульона и нарязаните на ситно домати, намалете котлона и оставете да къкри.
Нарязваме на ситно и червената чушка, джинджифила го рендосваме на много ситно ренде.
Добавяме червен пипер, джинджифил, кимион, черен пипер и сол. Разбъркайте и оставете да къкри около 5 минути още. След малко добавяме и стафидите и разбъркваме.
Добавете и спанака към тях като го намачкате или разкъсайте на 2.
Когато водата вече е почти изчезналам, махата яхнията от леща от котлона и вашето ястие е готово за хапване.