Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Манджи»Леща с наденица и зеленчуци на фурна

Леща с наденица и зеленчуци на фурна

ИвелинаИвелина
Чирак
857791711
Леща с наденица и зеленчуци на фурна
Снимка: Ивелина
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"За да не е постна лещата, добавяме и наденица - резултатът е чудесен"

Необходими Продукти

  • леща - 400 г консерва
  • чушки - 1 бр. червена
  • лук - 1 малка глава
  • картофи - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз - 2 стръка
  • лук - 2 стръка пресен
  • доматен сок - 200 мл
  • лютеница - 1 с.л.
  • джоджен - 2 щипки
  • черен пипер - 1 щипка
  • магданоз - 1 щипка сух
  • брашно - 1 с.л.
  • зеленчуков бульон - 1 бр.
  • наденица - 2 бр.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наденицата се запича на скара. Старият лук се нарязва на малки кубчета и се запържва на тиган.

Картофът и чушката също се нарязват на малки кубчета и се варят със зеленчуков бульон.

В тава изсипваме лещата, лука и сварените зеленчуци с бульона. В тиган се прави запръжка до сгъстяване с олио, червен пипер, доматения сок и лютеницата.

Когато е готова, започваме да добавяме малко по малко в тавата, като разбъркваме.

Добавяме подправките. Слагаме във фурната за 20 минути. Когато лещата на фурна е готова, слагаме наденицата.

Поръсваме апетитната манджа с пресен магданоз и пресен лук.

Хапваме вкусно порция леща с наденица и зеленчуци на фурна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: