Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Леща със зеленчуци на фурна

Леща със зеленчуци на фурна

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Леща със зеленчуци на фурна
Снимка: Lenka
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Опитайте тази леща със зеленчуци на фурна и споделете впечатленията си с нас"

Необходими Продукти

  • леща - 500 г
  • лук - 2 глави
  • чесън - 3 скилидки
  • моркови - 5 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • прошуто - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете лещата във вода и оставете за една нощ. Прецедете водата и сипете нова, сложете да се вари за 50-60 минути.

Лука и чесъна запържете на тиган, докато омекнат.

Моркова почистете, нарежете на шайби и сложете във вода да поври половин час.

В тигана с лука и чесъна добавете брашно, разбъркайте и добавете малко вода от морковите, посолете и прибавете черен пипер на вкус.

В огнеупорна тава сипете лещата, след това моркови, леща и така, докато свършат.

Залейте с лука и чесъна и бульона от тенджерата.

Нарежете прошуто на големи парчета и наредете отгоре. Печете лещата на фурна на 200 градуса за 20 минути.

Не се колебайте да опитате това интересно предложение за леща със зеленчуци на фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: