Начин на приготвяне
Накиснете лещата във вода и оставете за една нощ. Прецедете водата и сипете нова, сложете да се вари за 50-60 минути.
Лука и чесъна запържете на тиган, докато омекнат.
Моркова почистете, нарежете на шайби и сложете във вода да поври половин час.
В тигана с лука и чесъна добавете брашно, разбъркайте и добавете малко вода от морковите, посолете и прибавете черен пипер на вкус.
В огнеупорна тава сипете лещата, след това моркови, леща и така, докато свършат.
Залейте с лука и чесъна и бульона от тенджерата.
Нарежете прошуто на големи парчета и наредете отгоре. Печете лещата на фурна на 200 градуса за 20 минути.
Не се колебайте да опитате това интересно предложение за леща със зеленчуци на фурна.