Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Плакия»Леща с картоф и зеленчуци на фурна

Леща с картоф и зеленчуци на фурна

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7725
Леща с картоф и зеленчуци на фурна
Снимка: AneliaStefanova
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"По желание печената леща се сервира поръсена със сирене."

Необходими Продукти

  • леща - 250 г
  • картофи - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр. пресен пипер
  • чесън - 4 скилидки
  • доматен сос - 500 мл
  • олио - 3 с.л.
  • краве масло - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • сух джоджен - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се измива добре, залива се със студена вода и се вари.

Към нея се прибавят два средно големи картофа, обелени и нарязани на дребни кубчета, както и ситно нарязани пипер и лук.

Добавят се и подправките - чубрица, джоджен, сол и червен пипер.

Когато зрънцата леща се сварят и разпукат, ястието се пресипва в тавичка, добавят се нарязаните скилидки чесън, олиото и кравето масло.

Полива се с доматения сос и се слага във фурната.

Лещата на фурна се пече около 30 минути или докато поизври соса.

По желание печената леща се сервира поръсена с домашно краве сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: