Торта Рафаело без печене

ДариатиДариатиЧирак72724
09/02/2017
"Уникална торта за онези специални хора, на които държим. Най-вкусният начин да им покажем колко ги обичаме "
Приготвяне45 мин.
Общо45 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
108 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо373 212
  • Преглеждания за месеца2087
  • Преглеждания за седмицата753
  • Коментирана13 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена108

Необходими Съставки

  • бисквити - 2 и 1/2 пакета Роден край с масло или мляко
  • прясно мляко - 150 мл (за напояване на бисквитките)
  • Крем
  • масло - 125 г
  • бял шоколад - 200 г
  • заквасена сметана - 400 г
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • лимонова кора - кората от 1/2 лимон
  • ванилия - 1 бр.
  • кокосови стърготини - 100 г
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Разтопяваме маслото и шоколада. Като се охладят, към тях прибавяме заквасената сметана. Добавя се с лъжица и се бърка внимателно, за да не се втечни.

Разбиваме течната сметана с миксер до сгъстяването ѝ Прибавяме и нея към другата сметана. Накрая добавяме настърганата кора, ванилията и кокоса. Разбъркваме.

Всяка бисквитка потапяме за секунда в прясното мляко.

Дъното на форма мажем с тънък пласт от крема. Най-добре е формата да бъде с откопчаващ се ринг.

Мокрите бисквитки редим върху намазаното с крем дъно. Мажем с крем и пак редим бисквити. Завършваме с крем.

Тортата се поставя в хладилник за 12 часа.

Преди изваждането ѝ минаваме с нож между формата и тортата, за да ги разделим. Ръсим с кокосови стърготини отгоре и отстрани. Може да я украсите с парчета от десерт Баунти или с бонбони Рафаело.

Бързо, лесно и най-вече-вкусно!

Рейтинг

5 23
4 2
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (13)

Изпрати
Геновева
Геновева
17.03.2019 09:35
За втори път я направих... супер се получи, много вкусна и стана една от любимите торти вкъщи.
2
0
Геновева
Геновева
14.02.2019 21:38
Много вкусна... въпреки, че имах гаф с шоколада е наистина много вкусна и я препоръчвам.
2
0
Magdalena Kumanova
Magdalena Kumanova
05.12.2018 09:17
Страхотна рецепта! Тортата е изключително лека, много вкусна и се прави доста лесно.
2
1