Начин на приготвяне
Захарта се обърква с топлото кафе и се бърка, докато се разтопи. Прибавя се олиото. След него се поставят разтворената в оцета сода, брашното, какаото, ванилията и щипката сол.
Сместа се изсипва в тавата, която е към фурната. Пече се на 180 градуса. Блатът се изпича бързо, защото е тънък. Наблюдавайте го и проверете с клечка. Готовият блат се реже на три еднакви части.
Върху първия блат се маже крем, поставя се вторият блат, пак крем и последният блат, който също се маже с крем. Тортата се измазва с крем и отстрани. Поръсва се със смлени орехи и шоколадовата торта е готова.
Приготвяне на крема: Соевата напитка се поставя на котлона да заври заедно със захарта.
От млякото се отделя 1 ч.ч., в която се разтваря пудингът. Като заври соевото мляко, пудингът се изсипва в него и се бърка, докато се сгъсти.
Преди да се махне, се поставя и шоколадът. Бърка се до неговото разтопяване.
Постната шоколадова торта е страхотна, опитайте я.
Коментари