Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Бисквитен пай с ябълки

Бисквитен пай с ябълки

Ели НиколаеваЕли Николаева
Новак
2212237128
Бисквитен пай с ябълки
Снимка: Ели Николаева
1 / 2
28/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Знаете ли, че един наистина хубав пай се пече двойно по-дълго от времето, необходимо за изяждането му?"

Необходими Продукти

  • ябълки - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч. тип 500
  • яйца - 4 бр.
  • бакпулвер - 1 пакет
  • орехи - 1 ч.ч.
  • захар - 1 пак. ванилена
  • бисквити - 1 пак. чаени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В наслена тава се нареждат бискитите върху тях ябълките, нарязани на полумесеци.

Жълтъците се разбиват със захарта.

Прибавя се брашното с бакпулвера и ванилията, едро счуканите орехи и канелата.

Белтъците се разбиват на гъст сняг и се прибавят към сместа, като леко се разбъркват с лъжица.

Паят се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса 30-35 мин. Поръсва се с ванилената захар.

Бисквитеният пай с ябълки е страхотен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йонка Дренска
Йонка Дренска
Паят иска масло и напоени бисквити, иначе е сух, та сух. Напоих го с голяма чаша разредено с вода сладко, което първо кипнах. Отделно- пакетчето масло. Сега го правя за втори път за тази седмица. Хареса ми дозировката на продуктите.
09.04.2020 20:02