Начин на приготвяне
Парено тесто: към горещата вода и олиото се прибавя 1 ч.чаша брашно, като се бърка с дървена лъжица.
Пареното тесто се оставя малко да изстине и се прибавят 4 бр. яйца. Омесва се и се шприцова с чаена лъжичка в намазана с олио тава.
Еклерите се пекат в силно загрята на 200 градуса фурна.
Крем: 1 ч. чаша брашно се разтваря в 100 мл студено прясно мляко. Разбиват се 4 бр. жълтъци с миксер. Останалата част от млякото се сгорещява, като към него се прибавя 1.5 ч.ч. захар, разбитите жълтъци и разтвореното брашно.
Отделно се разбиват белтъците с останалото количество захар с миксер докато станат на сняг. Към леко изстиналия крем се прибавят и белтъците.
Готовите изпечени малки еклери се пълнят с крема и се напръскват с разтопен на водна баня млечен шоколад.