Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Веган шкембе с гъба кладница

Веган шкембе с гъба кладница

Веган шкембе с гъба кладница2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Толкова е вкусно, че обмисляме да се обявим за вегани на половин работен ден"

Необходими Продукти

  • кладница - 300 г
  • кокосово масло - 50 г
  • червен пипер - 1 с.л.
  • вода - 1 л
  • оризова сметана - 200 мл за готвене
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопяваме кокосовото масло, добавяме нарязаните гъби кладница и червения пипер. Задушаваме за около 3 мин.

Прибавяме водата и оставяме да поври за около 20 мин, на тих огън, след което прибавяме сметаната и оставяме гъбената супа да поври още около 10 мин.

Подправя се с предварително приготвени счукан чесън с оцет и ситно нарязани сушени люти чушлета като шкембе чорба.

Веган шкембето с гъба кладница е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
42
30
20
11
Дай твоята оценка: