Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Луканка»Домашна кълцана луканка с праз

Домашна кълцана луканка с праз

Домашна кълцана луканка с праз
Снимка: Ганка Николова Енчева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Общо
120 мин.
"Знаете ли кое е най-трудното при приготвянето на тази луканка? Чакането"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 10 кг (от бут или плешка)
  • сол - 180 г
  • черен пипер - 30 г
  • праз - 4 стръка
  • кимион - 60 г
  • чубрица - 30 г
  • червен пипер - 40 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се накълцва. Омесва се с подправките.

Празът се нарязва на ситно и се омесва добре с месото.

Месото престоява 24 часа, като се разбърква 2-3 пъти.

Пълни се в черва.

Окачва се на проветриво място.

След 10-тия ден е готово за консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#202074
Потребител#202074
Рецептата е страхотна Правим ги почти по същият начин но с мляно месо 5 кг свинско и 5 кг телешко задължително 4 бр праз 40 гр черен пипер 30 гр кимион и 4 гр бахар сол 220 гр чубрица на око две супени лъжици захар червен пипер лют или сладък по избор 30 гр Стават уникални суджуци
26.11.2017 19:21
4