Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Зелеви сарми с праз

Зелеви сарми с праз

ВеселинаВеселина
Новак
858
Зелеви сарми с праз
Снимка: Марияна
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
10
"Не искате да ви издадем тайната на най-вкусните зелеви сарми с праз - е, голям праз"

Необходими Продукти

  • праз - 3 стръка
  • чесън - 3 скилидки
  • ориз - 200 г
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио - 150 мл
  • зелев сок - 200 мл
  • бульон - 300 мл зеленчуков
  • кисело зеле - 20 - 30 листа от кисела зелка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте праза и чесъна и ги запържете. Добавете ориза и бъркайте, докато стане прозрачен. Сипете доматеното пюре и разбъркайте.

Поръсете с червен пипер, налейте зеленчуковия бульон и когато оризът го поеме го снемете от огъня.

Овкусете с черен пипер и сол. Завийте зелеви сарми с получената плънка, подредете ги в тава и ги залейте със зелевия сок.

Покрийте съда с алуминиево фолио и печете на 180 градуса около един час. Махнете фолиото и допечете 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: