Начин на приготвяне
Листата на зелката се отделят внимателно. Нарежете лука и бекона на ситно.
Загрейте олиото в тиган. Запържете лука и бекона заедно с каймата.
Измийте ориза и го добавете в тигана при останалите продукти, да се запържи.
Добавете доматеното пюре и подправките.
Сипете чаша вода и оставете сместа да покъкри около 10-тина минути.
Увийте плънката в зелевите сарми както е показано на снимката.
Подредете ги в подходящ за целта съд и ги залейте с чаша вода.
Покрийте с алуминиево фолио и печете до готовност.
Накрая махнете фолиото и допечете за златист загар.
Полейте различните сарми с разтопено масло и малко червен пипер.
Да ви е сладко с тези дълги зелеви сарми!
Коментари