Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Дълги зелеви сарми

Дълги зелеви сарми

Imanuel NikolImanuel Nikol
Чирак
4146856
Дълги зелеви сарми
Снимка: Imanuel Nikol
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8
"Дълги, дълги, краят им не се вижда на тези зелеви сарми - обожаваме ги"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - листа
  • кайма - 500 г свинска
  • бекон - 300 г свински
  • праз - 2 стръка лук
  • ориз - 1 ч.ч.
  • доматена салца - 100 г
  • олио - мас
  • черен пипер
  • червен пипер
  • дафинов лист
  • сол - на вкус
  • масло - за заливка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Листата на зелката се отделят внимателно. Нарежете лука и бекона на ситно.

Загрейте олиото в тиган. Запържете лука и бекона заедно с каймата.

Измийте ориза и го добавете в тигана при останалите продукти, да се запържи.

Добавете доматеното пюре и подправките.

Сипете чаша вода и оставете сместа да покъкри около 10-тина минути.

Увийте плънката в зелевите сарми както е показано на снимката.

Подредете ги в подходящ за целта съд и ги залейте с чаша вода.

Покрийте с алуминиево фолио и печете до готовност.

Накрая махнете фолиото и допечете за златист загар.

Полейте различните сарми с разтопено масло и малко червен пипер.

Да ви е сладко с тези дълги зелеви сарми!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Admin
Admin
много оригинална рецепта, браво
02.02.2021 19:08
1
Покажи всички подкоментари