Боядисани яйца за Великден

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
17k
14/04/2012
"Знаем, че има далеч по-модерни техники за украсяване на Великденските яйца, но ние ви предлагаме да го направите, както са го правили нашите родители "
Приготвяне60 мин.
Готвене10 мин.
Общо70 мин.
Сготви+1 точка
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо30 522
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

  • яйца - сварени
  • бои - безвредни за яйца
  • магданоз - стръкчета, може и целина, детелини, здравец
  • тензух
  • конец
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете яйцата. Накъсайте магданоза на отделни листенца или съцветие от листенца. Може да използвате малки листенца здравец, детелини, листа от целина или други растения, които биха се отпечатали красиво на яйцето.

Вземате мерудийка и я прилепяте плътно към яйцето. Внимателно увивате яйцето в парче тензух или чорапогащник, завръзвайте плата здраво и потапяйте така опакованите яйца в разтворените бои.

След 10 минути отстранете плата и растението. Особено красиви стават яйцата, опаковани в платове на дупки, като например стари потници, дантели и т.н.

Оставете така украсените яйца да изсъхнат върху картон и ги полирайте с намазнен вълнен плат.

Яйцеразбивачка с кана
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Яйцеразбивачка с кана
13.72 лв.
Виж ››

Яйцеразбивачката с кана е мултифункционален уред, който прави готвенето на сладки и солени ястия с яйца още по-лесно и по-чисто. Голяма вместимост, удобна дръжка и плътен капак на каната. Може да се ползват и поотделно.

Рейтинг

5 7
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар