Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Великденски яйца»Боядисани яйца за Великден

Боядисани яйца за Великден

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Боядисани яйца за Великден
Снимка: Петя
15 / 25
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
70 мин.
"Знаем, че има далеч по-модерни техники за украсяване на Великденските яйца, но ние ви предлагаме да го направите, както са го правили нашите родители"

Необходими Продукти

  • яйца - сварени
  • бои - безвредни за яйца
  • магданоз - стръкчета, може и целина, детелини, здравец
  • тензух
  • конец
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете яйцата. Накъсайте магданоза на отделни листенца или съцветие от листенца. Може да използвате малки листенца здравец, детелини, листа от целина или други растения, които биха се отпечатали красиво на яйцето.

Вземате мерудийка и я прилепяте плътно към яйцето. Внимателно увивате яйцето в парче тензух или чорапогащник, завръзвайте плата здраво и потапяйте така опакованите яйца в разтворените бои.

След 10 минути отстранете плата и растението. Особено красиви стават яйцата, опаковани в платове на дупки, като например стари потници, дантели и т.н.

Оставете така украсените яйца да изсъхнат върху картон и ги полирайте с намазнен вълнен плат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
58
42
31
20
10
Дай твоята оценка: