Свинско роле с плодове

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Свинско роле с плодове1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг от плешка
  • плодове - 250 г кандирани и сушени жълто - червени (кайсии, манго, стафиди, боровинки)
  • бекон - 250 г (на ленти)
  • олио
  • черен пипер
  • червен пипер
  • розмарин - пресен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се начуква, докато добре се изтъни. Намазва се с олио и се овкусява със сол, черен и червен пипер.

Един стрък розмарин се запича на сух тиган, след което се стрива. Поръсва се с него месото.

По-едрите плодове се нарязват на ситно, а дребните се оставят цели. Разбъркват се и се разпределят в единия край на месото по дължина. Завива се на руло и се посолява.

Рулото се увива с бекон и се прехвърля в намазана с олио тавичка. Покрива се с метално фолио.

Изпича се в загрята на 250 градуса фурна за около 1 час, като за последните 10 минути се маха фолиото.

Нарязва се на шайби. Декорира се с розмарин и сушени боровинки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: