Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Карамелизирано свинско с плодове и орехи

Карамелизирано свинско с плодове и орехи

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Карамелизирано свинско с плодове и орехи
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Изискано ястие, което не се приготвя трудно, а реултатът е повече от вкусен"

Необходими Продукти

  • свинско филе - 500 - 600 г
  • ябълки - 1 - 2 бр. зелени
  • сушени боровинки - 100 г
  • орехи - 100 г
  • за марината
  • соев сос - 3 с.л.
  • червено вино - 3 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 3 с.л.
  • универсална подправка - 1 ч.л.
  • за соса
  • балсамов оцет - 2 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • воза - 2 ч.ч.
  • масло - 50 г
  • олио - 50 мл
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското филе на еднакви парчета.

В купа смесете съставките за маринатата и сложете месото в нея. Оставете в хладилника за 1 час. Отцедете ги от марината и ги оваляйте в брашното.

Изпържете ги част от мазнината. Добавете останалата мазнина и запържете орехите за кратко. Извадете ги при месото.

В същата мазнина прибавете ябълките (нарязани), боровинките, меда и оцета.

Оставете да се карамелизират. Прибавете брашното, подправките и водата. Разбъркайте и добавете месото и орехите.

След 4-5 минути свалете ястието от котлона.

Карамелизираното свинско с плодове и орехи е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: